• Exkurzia – 9. ročník
          • Exkurzia – 9. ročník

          • Dňa 27. 9. sa naši deviataci zúčastnili exkurzie v Modre a v Bratislave. V Modre navštívili Múzeum Ľudovíta Štúra, kde si zopakovali niektoré informácie zo života tohto velikána, dozvedeli sa čosi nové a zároveň sa zapojili do interaktívnych hier súvisiacich so štúrovcami. V Bratislave podnikli výstup na Devín a dozvedeli sa niečo z histórie. Ďakujeme pani lektorkám za zaujímavé výklady, ktoré boli pre našich žiakov obohatením a spestrením ich štúdia. Tešíme sa na ďalšie stretnutie. Fotky: Exkurzia – 9. ročník.

        • Deň čokolády
          • Deň čokolády

          • Dňa 13.9. 2023 si žiaci z 3.A triedy pri príležitosti Dňa čokolády vyskúšali opäť niečo nové a vyrobili si „svoju vlastnú čokoládu“. Pripravili si ju sami podľa svojej chuti a fantázie. Vyučovanie im tak spestril nielen tento zábavný zážitok, ale aj sladká maškrtka, ktorú si vlastnoručne vyrobili. Fotky si môžete pozrieť v galérii: Deň čokolády.

        • Čo budeme robiť na krúžkoch?
          • Čo budeme robiť na krúžkoch?

          • Minecraft, 3. A, 3. B, Mgr. Čajkovič, utorok, 12.00 – 13.00
            Na krúžku Minecraft Education žiaci využijú svoju fantáziu a kreativitu pri stavaní nových svetov, taktiež budú pracovať už s hotovými svetmi, ktoré si zahrajú a pritom získajú nové vedomosti, či si zopakujú učivo. Tiež sa budeme venovať príprave na celoslovenskú súťaž MINECRAFT CUP. Žiaci, ktorí budú navštevovať krúžok, dostanú licenciu na Minecraft Education na 1 rok od školy bezplatne.


            Šikovníček, 3. A, 3. B, Mgr. Martina Slabá, streda, 12.30 – 14.00

            Šikovníček je krúžok zameraný na rozvoj kreativity, podporu pracovných činností, ako aj športových zručností. Deti pracujú s rôznymi materiálmi / aj odpadovými a prírodnými /, z ktorých vyrábajú rôzne ozdoby, predmety, darčeky. Zo športovej oblasti sa zameriavame hlavne na kolektívne športy, činnosti s loptou a pohybové hry, ale aj na turistiku v okolí školy.


            Športový krúžok, 3., 4., 5. roč., PaedDr. Šalgovičová, piatok, 13:00 - 14:00

            Krúžok je vhodný pre deti, ktoré rady športujú, behajú, šplhajú, bicyklujú, hrajú futbal, volejbal… jednoducho potrebujú byť neustále v pohybe a využiť všetku svoju nadbytočnú energiu. Cieľom krúžku je viesť detí k športu a pohybu, rozvíjať motorické zručnosti, obratnosť, rýchlosť, efektívne využívanie voľného času. Stretávať sa budeme pravidelne 1x za týždeň popoludní v telocvični v ZŠ v Dolnej Krupej, v prípade priaznivého počasia aj na multifunkčnom ihrisku a vonku v prírode. Na deti čaká:
            • hry zamerané na všestranný športový rozvoj:
            • pohybové hry a súťaže
            • loptové hry (futbal, basketbal, prehadzovaná, volejbal)
            • turistika


            Hravé učenie, 2. ročník, Mgr. Supeková, štvrtok

            Krúžok je zameraný pre žiakov, ktorí majú problém so zvládnutím učiva. Žiak sa môže prihlásiť, ale bude chodiť na krúžok iba ak bude mať problém. Jeden týždeň sa budeme venovať slovenčine, jeden matematike alebo angličtine…


            Čitateľský krúžok, 4. a 5. roč., Mgr. Kotešovská, štvrtok, 13.20 – 14.20
            Krúžok nadväzuje na krúžok z minulého školského roka. Je určení pre skúsených aj menej skúsených čitateľov. Pre žiakov, ktorých lákajú knihy a chcú pomocou nich objavovať nové miesta a spoznávať zaujímavé literárne postavy. Žiaci budú precvičovať svoje čitateľské schopnosti, rozvíjať fantáziu a pracovať s textom. V kolektíve ostatných čitateľov zažijú príjemné chvíle, počas ktorých sa naučia mnoho zaujímavostí o knihách i spisovateľoch.


            Z každého rožka troška, 1. – 4. roč., V. Nemčeková, pondelok, 15.00
            Krúžok bude zameraný na tvorivosť, kreativitu a na rozvoj pohybových zručností.
            Tvorivosť pomáha komplexne rozvíjať osobnosť žiaka v rámci celého vyučovacieho procesu. Vytvoríme kreatívne diela, zapojíme celé telo a všetky zmysly.


            Poľovnícko-lesnícky krúžok, 1.– 8. roč., E. Lehocká, utorok, 16. -17.00

            - Nádejný mladý poľovník
            - Spolupráca s poľovníkmi
            - Prezentácie
            - Spoznávanie prírody
            - Účasť na odchyte zajacov atď.
            - Zakrmovanie zvierat


            Environmentálny krúžok, 1. – 5. roč., Mgr. Poláková, streda, 13.00 – 14.00

            Environmentálny krúžok je zameraný na spoznávanie prírody a jej ochrany, recyklovanie, triedenie. Zapájanie sa do rôznych výziev a tvorivých súťaží s prírodnými témami. Aktívne pomáhať prírode, nášmu životnému prostrediu aj zberom odpadkov.


            Minecraft, 4. a 5. roč., Mgr. Holický, utorok, 13.30 – 14.30
            Na krúžku Minecraft Education žiaci využijú svoju fantáziu a kreativitu pri stavaní nových svetov, taktiež budú pracovať už s hotovými svetmi, ktoré si zahrajú a pritom získajú nové vedomosti, či si zopakujú učivo. Tiež sa budeme venovať príprave na celoslovenskú súťaž MINECRAFT CUP. Žiaci, ktorí budú navštevovať krúžok, dostanú licenciu na Minecraft Education na 1 rok od školy bezplatne.


            Príprava na biologickú olympiádu, 8. ročník, Mgr. Monika Slabá, striedavý

            Cieľom tohto krúžku je pozorovať a poznávať prírodniny, javy v prírode, , pripraviť žiakov na školské kolo biologickej olympiády, úspešných riešiteľov postupne pripravovať na okresné, krajské a poprípade celoslovenské kolá. - osvojenie biologickej terminológie - vzťah k ochrane životného prostredia a praktickému využitiu - príprava a pozorovanie jednoduchých mikroskopických preparátov


            Športovo-kultúrny krúžok, 4. – 9. ročník, Mgr. Nováková, striedavý (pondelok až sobota)
            Krúžok zameraný na všestranný rozvoj a zaujímavé aktivity. Vhodný pre tých, ktorí majú radi pohyb, turistiku, dobrodružstvo, radi spoznávajú svoje okolie, no nepohŕdnu ani kultúrnymi podujatiami.(kino, divadlo, trhy...)


            Šikovníček, 6. -9. ročník, PaedDr. Ladvenicová, piatok, striedavý
            Na krúžku budeme variť a piecť, vyrábať ozdoby z marcipánu na torty, aranžovať, pripravovať rôzne sezónne výstavy v škole a v obci, navštívime kino, divadlo, pripravíme vianočné trhy...


            Modelársky krúžok, 3. – 9. roč., Mgr. Poláková, pondelok, 13.30 – 15.00

            Krúžok plastikového modelárstva pre deti od 3.tieho ročníka po 9.ročník. Stavanie plastikových modelov, lietadiel a techniky. Priučenie sa modelárskym technikám: čítanie plánov, stavba modelu, jeho maľovanie, kamufláž, pigmentovanie, tmelenie... A ešte by sme v pondelok, 11.9,chceli pozvať potencionálnych záujemcov modelárskeho krúžku, na workshop, do 3.B triedy o 13.40 h, s profimodelárom, ktorý prinesie ukážky a predstavíme bližšie modelárstvo. Tak sa môžu žiaci rozhodnúť, či by ich krúžok aktívne bavil.


            Milujem Slovensko, 1. – 7. roč., E. Lehocká, sobota, 9.00

            - Turistika v okolí
            - Rôzne výlety / hrady, zámky, zrúcaniny, múzeá..../
            - Hubárčenie
            - Spoznávanie rastlín


            Tanečno-pohybový, 1. -8. roč., E. Lehocká, piatok, 18.00 – 19.00

            - Moderné a ľudové tance
            - Možnosť prezentácie na vystúpeniach v obci Dolná Krupá, Horná Krupá, Bíňovce
            - Vystúpenia na školských akciách
            - Inšpiračné kultúrne podujatia nácvik divadla a vystúpení